Käsitöiden lisäksi tuli jouluksi tehtyä muutamia ruokalahjojakin. Ekaa kertaa kokeilin konvehtien tekoa; Iloleipurin muotilla ja ohjeilla se oli hyvinkin helppoa. Tältä näyttivät:

                    

Tummissa ainekset 100g tummaa suklaata + 1tl pikakahvijauhetta, vaaleammissa 100g maitosuklaata + 2 tl hienonnettua hasselpähkinää ja valkoisissa 100g valkosuklaata + 1 tl appelsiinilikööriä. Sulatettuun suklaaseen lisätään mausteet, lusikoidaan muotteihin ja laitetaan pakastimeen n. 4 tunniksi.

Toinen ruokalahja onkin tuttu jo useammalta vuodelta, tuntuu että olen tehnyt sitä aina, mutta Valion ohjevihkonen näyttää olevan vuodelta 2002, eli en sittenkään vielä kovin kauaa Tässä kuva ei heijastusten vuoksi kauheasti kerro, mutta laitanpa kuitenkin:

                        

Etualalla siis vauvanruokapurkillinen sinappia, jonka ohje on seuraavanlainen:

Pikantti joulusinappi
(5 dl valmista sinappia)

1/2 pak (1 1/4 dl) sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
1 pss (150 g) Aura-murua
1 muna
1 prk (2 dl) ruokakermaa, 15%
1/2 dl omenatäysmehua
1 tl balsamietikkaa

Sekoita kuivat aineet paksupohjaisessa kattilassa hyvin keskenään. Sekoita joukkoon loput aineet. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jos seos tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon tilkka omenatäysmehua. Nosta kattila levyltä. Purkita sinappi pieniin lasipurkkeihin, sulje kannet ja jäähdytä.

On todella maukasta sinappia!