Alkoi matkakuume alkuvuonna nousta niin korkeaksi, että hoitoa oli siihen saatava. Ja kas, kuinka sopivasti muuttikaan kaveri Singaporeen ja matkamessujen lentotarjoukset ilmestyivät nettiin! Eli Aasiaan siis tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkät lennot hieman tuskaa, mutta onneksi yölentoja, sai edes jollain lailla nukuttua.

Singaporen tiukoista säädöksistä tiesin etukäteen sen verran, että purkkaa en mukaan pakannut. Eipä tuo kyllä haitannut, ei muutenkaan tule purkkaa niin säännöllisesti käytettyä. Nyt jälkikäteen luin joltain keskustelupalstalta, ettei maahan saisi juuri mitään reseptittömiä lääkkeitäkään viedä, minulla kyllä oli perus-matka-apteekki mukana ilman mitään ongelmia.

Singapore on kyllä suomalaiselle helppo ja mukava Aasian-kohde. Siistiä, turvallista, rauhallista. Saa kulkea ilman että joku olisi koko ajan tyrkyttämässä jotain. Jonkun mielestä kenties tylsääkin? Minusta kaupungissa oli kyllä riittävästi nähtävää, ja paljon jäi varmasti näkemättäkin. Sentosan saari on aika keinotekoinen turistirysä, no oli Underwater World -akvaario sentään ihan kiva tällaiselle kalafanille Hymy Siellä sai jopa silitellä rauskuja, oi kuinka samettisilta ne tuntuivatkaan!

Kasvitieteellinen puutarha oli hieno, ja varsinkin siellä sijaitseva orkideapuutarha, suosittelen! Museoista tuli tutustuttua kahteen, Chinatown Heritage Centreen ja Asian Civilisations Museumiin, kivoja ja kiinnostavia olivat molemmat.

Ruoka on tietysti myös oleellinen osa Singaporen-matkaa! Vaikkei S'pore muuten mikään halpa paikka olekaan, ruokaa saa kyllä edullisesti. Esimerkiksi tyypillisissä hawker centreissä aterian hinnaksi tulee pari euroa. Tuli maisteltua etenkin mereneläviä, esimerkiksi paistettuja ostereita (visuaalisesti melko karmea annos, mutta hyvältä maistui!) ja chilirapua, nam Kieli ulkona

Ja toki piti olla kunnon turisti ja käydä nauttimassa Singapore Sling Raffles-hotellissa! Hintaa oli kyllä melkoisesti, n. 13€...Muualta niitä sai puolta halvemmalta.

Yhdistin Singaporen-visiittiin myös tutustumisen naapurimaan Malesian pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin. Sieltä tiesin etukäteen lähinnä Ansa viritetty -leffastakin tutut Petronas-kaksoistornit. Ylös astihan niihin ei pääse tutustumaan, mutta n. 160 metrin korkeudelle torneja yhdistävälle sillalle kuitenkin. Tykkään katsella maisemia korkealta! Niinpä menin toki myös Menara Kuala Lumpuriin eli KL Toweriin, jossa pääsee n. 270 metrin korkeudelle. Edes kaupungin katselu yläilmoista ei auttanut minua hahmottamaan kunnolla tätä kaupunkia...Yleensä kun suuntavaistoni pelaa melko hyvin uusissakin paikoissa; täällä tuli kuljettua useasti harhaan. Minusta on silti mukava kävellä paljon ja ainakin yrittää hahmottaa kaupunkia, vaikka taksilla pääsisikin edullisesti.

Reissu oli tosi mukava, mutta ei se kyllä oikein alentanut matkakuumetta, taas tekisi mieli suunnitella jotain uutta reissua...