Amerikan-reissun inspiroimana leivoin eilen suklaisia herkkuja:) Chocolate cupcakes eli iiiisoja muffineita kera kuorrutuksen:
                       
Kyllä meinaan lähti makean nälkä tuollaisella...Ja nälkä muutenkin...

Ohje löytyi Cheryl Lindbladin kirjasta 'Muffinit ja jogurttipirtelöt' (vm. on smoothiesta käytetty nimi, ei vissiin oikein ole yleistynyt...).
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl kaakaojauhetta
125 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta tai vanilliinisokeria

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa joukkoon munat ja lisää vaahtoon kermaviili ja vanilja. Lisää munavaahto kuivien ainesten joukkoon ja sekoita ainekset hyvin. Täytä muffinivuoat miltei yläreunaan saakka. 175 astetta, 25-30 min.

Kuorrute
100 g Philadelphia-juustoa
350 g tomusokeria
4 rkl voita
4 rkl kaakaojauhetta
n. 1 rkl vettä

Vaahdota juusto ja voi ilmavaksi sähkövatkaimella ja sekoita vaahtoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Vatkaa, kunnes kuorrute on sileää ja lisää vettä sen verran, että kuorrute on sopivan sakeaa ja helposti levittyvää.

Ripottelin vielä suklaaströsseleitä pinnalle:)