On jo pitkään tehnyt mieli käväistä Tallinnassa, edellisestä kerrasta kun on jo vuosia aikaa. Nyt alkuviikosta sen vihdoin tein, lähdin kaverin kanssa melko ex tempore -reissuun. Aikomuksena viettää aikaa lähinnä käsityöliikkeissä Nauru Ja niinpä sitten tehtiinkin! Aamulla sateessa taivallettiin Sibulakülan suuntaan, kohteena tietystikin käsityötukku Karnaluks. Oijoi, se on kyllä käsityöihmisen taivas! Lankoja, villaa, nappeja, nauhoja, paljetteja, vetoketjuja yms. yms. hylly toisensa jälkeen. Pari tuntia vierähti kuin huomaamatta ja tulihan sieltä hankintojakin tehtyä....

          1242809367_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Karnaluksista on vasemman reunan Fortissima Colori -sukkalanka (n.6,20€), Patonsin Studio dk -mohair (alle kaksi euroa), Mozart Color -mohair (n. 1€), petrooli Austermannin Smaragd Classic (100% villa, 2,20€), musta Austermannin Alpaca Silk (80% alpakka, 20% silkki - lumoavan pehmeää ja sileää! 3,80€), punakirjava Patonsin Fairytale (vauvalanka, 100% villa, 1,80€). Hinnat siis yksittäiskerien hintoja, jos ostaisi tukkumääriä eli kokonaisia paketteja, saisi halvemmalla, mutta koitin edes hieman hillitä itseäni...Ruusupuiset ja bambuiset puikot myös Karnaluksista, niiden hinta muistaakseni n. 5,50€.

Etualan hahtuvat ja ihana kirjava villalanka (päällä siniviolettia, sisällä myös punaista, keltaista, vihreää...) vanhasta kaupungista kivasta käsityöliikkeestä, jonka nimi ei jäänyt mieleen, mutta joka taisi sijaita Pühavaimu- ja Pikk -katujen risteyksen tuntumassa. Takana olevat paksut hahtuvat Sadamarketista.

Lankoosi siis iski rajuna Tallinnassa, toivottavasti seuraavana on vuorossa neuloosi Nauru