...näitäkin siis patsaiden merkeissä Ensin esittelyssä Jumppahuiti (Matti Kalkamo, 2009):

               

Patsas löytyy Sammon koulun pihasta, jonne se tehtiin koulun peruskorjauksen ja laajennuksen valmistuessa. Veistosta kuvaillaan seuraavasti: Sammon koulussa toimivat luokat 1.-9. Oppilaiden suuri ikäjakauma ja yläasteen liikuntapainotteisuus antoivat Matti Kalkamolle kimmokkeen pronssiveistokseen, jonka pääosassa on korkean pilarin päässä yhden käden varassa tasapainoileva mies. Miehen toisen jalkapohjan päällä seisoo maailmanmenoa ihmettelevä pikku mies, joka on kiivennyt näköalapaikalleen ison miehen vartaloon tukeutuvia tikapuita pitkin. Leikkimielisestä veistokseen kätkeytyy kasvamiseen ja oppimiseen liittyvää symboliikkaa. 

Mielestäni aika veikeä patsas, ja sopii hyvin koulun pihaan. Nimikin on hyvä, itsekin käyn jumppaamassa tuon koulun salissa viikottain

Viereisessä Kiovanpuistossa sijaitsee hieman vanhempi patsas, Anneli Sipiläisen Ystävyyskaupunkiveistos vuodelta 1981:

             

(Taustalla näkyy Sammon koulu ja edellä esitelty veistos.) Tämä Kiev-Tampere, rengas ystävyyskaupunkiketjussa voitti Suomi-Neuvostoliitto -seuran Tampereen piirijärjestön aloitteesta järjestetyn kutsukilpailun ystävyyskaupunkitoimintaa symboloivasta veistoksesta. Veistos paljastettiin Suomen ja Neuvostoliiton ystäväkaupunkikokouksen yhteydessä elokuussa 1981. Ukrainassa sijaitseva Kiova on ollut Tampereen ensimmäinen ystävyyskaupunki vuodesta 1954 alkaen.

Tämän patsaan ohi on tullut usein käveltyä ja pyöräiltyä, mutta enpä ollut aiemmin perehtynyt sen historiaan. Tiedot siis jälleen täältä.