Kauppareissuilla on osunut silmiin tarjouksessa olevia kanafileitä, joten kanaa on nyt sitten tullut syötyä viime päivinä. Ensin vuorossa oli maissikana:

               

Maissikanaa ja juustorisottoa

Kanafilee kuorrutetaan seoksella, jossa on murskattuja maissihiutaleita, juustoraastetta ja chiliketsuppia (olisin halunnut laittaa sambal oelekia, mutta sitä ei kaapista löytynyt, joten piti tyytyä ketsuppiin). Uuniin, 200 C n. 25min.

Risoton valmistus paketin ohjeen mukaan (Pirkka), nesteenä kanalientä. Loppuvaiheessa lisäsin juustoraastetta ja kuivattua basilikaa.

Lisukkeena vielä tuoretta ananasta. Maistui! Jotain curry-kastiketta olisi kenties voinut lisätä.

Seuraavaksi tempuraa:

                

Kokeilin tempuraa toista kertaa, ja ihan hyvin onnistui. Käytin Blue Dragonin valmista taikinasekoitusta, johon lisättiin vain vesi. Sitä ennen pyörittelin palaset vehnäjauhossa. Kanan lisäksi friteerattavana oli kesäkurpitsaa, paprikaa ja porkkanaa. Dippasin paloja kuvassa näkyvään Santa Marian teriyaki-kastikkeeseen (ginger&sesame), oli tosi hyvää!

Sitten vielä salaattia:

               

Kana-kvinoasalaatti

Ainekset: 1,5 dl kvinoaa (+ 3 dl vettä, keitetään kattilassa); kesäkurpitsaa, punaista paprikaa, 2 kypsää kanafilettä, pakastepinaattia, cashew-pähkinöitä (näitä paistellaan pannulla jonkin aikaa, maustoin soijakastikkeella ja paprikajauheella). Kvinoa ja kana-kasvissekoitus yhdistetään ja lisätään joukkoon vielä kirsikkatomaatteja sekä oliiviöljyä. Tarjoiluun vielä kananmunalohkoja, niin johan maistuu