Leipomisinto sen kun jatkuu! Nyt vuorossa kooltaan pienempiä, mutta maultaan yhtä mainioita kuin viime viikon suklaamuffinit. Tämä ohje löytyi Suzie Smithin kirjasta Muffinssit ja muita pikkuleivonnaisia (Gummerus 2001).

Rommirusinamuffinssit

280 g (4,3 dl) vehnäjauhoja
90 g (reilu desi) sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 kananmuna
125 g sulatettua, jäähdytettyä voita
1,25 dl maitoa
0,6 dl tummaa rommia (itse lorautin hieman reilummin)
1 tl vanilliinisokeria
75 g hienonnettuja rusinoita
140 g suklaamuruja

Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa kananmuna, voi, maito, rommi ja vanilliinisokeri sekaisin. Lisää seos kuiva-aineisiin ja hämmennä; jätä taikina hieman kokkareiseksi. Lisää taikinaan varovasti rusinat ja suklaamurut. Täytä muffinssivuoat 3/4. Paista 180 asteessa 15-20 min.

Ps. Kirjoitinpa tuohon otsikkoon ensin 'rummirosina' ja ihmettelin että kuin se nyt näyttää hieman oudolta:D