Uudessa kodissa on parit illanistujaiset tullut jo järjestettyä, ja tarjoiluja pohtiessa on ollut iso apu netin ruokablogeista. Hellapoliisilta löysin poro-suppilovahveropiiraan ohjeen, toimi oikein mainiosti myös sekasienistä ja poron kylmäsavurouheesta valmistettuna, juustoiset pestokiekot (muuten helppo mutta taikinan käsittely meinasi olla hieman hankalaa) sekä jo aiemmin kokeilemani tuttifrutti-piiraan (makeaa kuin mikä, mutta maistuvaa. Tein kaksinkertaisena piirakkavuokaan, mikä oli virhe, sillä osa taikinasta pursui uuniin...). Pastanjauhajilta puolestaan löysin oikein oivallisen juusto-kasvispiirakan ohjeen, tuotos keräsi kehuja muiltakin kuin kasvissyöjiltä.

Eilisillan juomana oli appelsiinibooli, jonka tarjoilin viehkosti kattilasta - koskahan sitä oikein saisi hankittua kunnon boolimaljan ja -kauhan...Ohje booliin löytyi yli kymmenen vuotta sitten julkaistusta Alkon ohjevihkosesta:

Appelsiinibooli (n.3 l, 6,5 %)
15cl Triple Sec -likööriä
15 cl maustamatonta viinaa
1 pl valkoviiniä
1 l appelsiinimehua
3 pl sitruunajuomaa (oletin että tässä tarkoitetaan 0,33 l pulloja, laitoin 0,9 l)
Koristeeksi appelsiinin- ja limenviipaleita.

Oli oikein maukasta ja raikasta juomaa, sopisi hyvin kesäjuomaksi!