Olipas taas kiva huovutuskurssi viikonloppuna! Ei tarvinnut jumppaan enää sen jälkeen lähteä, kun oli rullaa pyörittänyt käsin ja jaloin Vaikka täytyy kyllä myöntää, että juuri tuo varsinainen huovutus on työn tylsin vaihe, suunnittelu on paljon hauskempaa ja lopun vanutus huuhtelemalla ja työtä altaaseen paiskomalla on myös aika metkaa. Menetelmänä oli siis nunohuovutus - viimeksi muistin vähän väärin ja puhuin nanohuovutuksesta...En tosin oikein tiedä menetelmien eroa, varmaan kyse on melko samasta asiasta. Tein pari huivia:

                 

Harmaassa taustalla tummanharmaata valmiiksi värjättyä pongé-silkkiä, mustassa samaa mutta limenvihreäksi värjättynä. En värjännyt huiveja itse lainkaan. Kuviot ovat merinovillaa, silkkikuitua, sekä harmaassa "reikien" ympärillä hahtuvaa. Tein kurssilla myös huopahihatinta, mutta siitä kuvaa hieman myöhemmin...

Kun intoa riitti vielä kurssin jälkeenkin, halusin vihdoin kokeilla myös vapaalankahuovutusta - onneksi kaveri innostui sitä opastamaan. Kivaa sekin oli, varsinkin kun pesukone hoiti varsinaisen huovutuksen. Tällaisia huiveja tuli:

                  

Materiaaleina hahtuvaa, Huopanen-lankaa sekä merinovillaa.