Jonkinlaisena uudenvuodenlupauksena tai -päätöksenä olisi tarkoitus lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa. Toissapäivänä valmistinkin ihan onnistuneen kasvisaterian: väsäsin porkkanapihvejä ja niiden kaveriksi chilimaissia. Maissiohjeen luin jostain mutten enää muista mistä, joten sovelsin sinne päin. Lämmittelin siis pannulla pakastemaissia, jonka sekaan lorautin 7% ruokakermaa ja reilusti sweet chili -kastiketta. Oikein toimiva lisuke! Porkkanapihvien ohje puolestaan on Paras keittokirja No 6:sta (niitä kirjasia, joita aikoinaan sai eurolla S-kaupoista) pienin muutoksin:

Porkkanapihvit

4 porkkanaa
2 perunaa
1-2 munaa
1/2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
suolaa, pippuria, muskottipähkinää

Kuori porkkanat ja perunat ja raasta raastinraudan hienolla terällä kulhoon. Riko munat ja sekoita auringonkukansiementen, mausteiden ja juuresraasteen kanssa taikinaksi. Muotoile taikinasta 12 pyöreää pihviä ja ruskista ne voissa. Pane pihvit vuokaan/uunipellille ja kypsennä uunissa 150 asteessa noin 6 minuuttia.

Tänään tein kasvispainotteisen vokin, johon tuli porkkanaa, paprikaa ja herkkusieniä suikaleina, valkosipulia, mung-pavun ituja, katkarapuja ja nuudeleita. Mausteeksi mustapippuria, soijakastiketta - ja taas kerran reilusti sweet chili -kastiketta