En ole tainnut hilloa keitellä koskaan aikaisemmin, mutta nyt siihen puuhaan innostuin, kun jossain blogissa törmäsin köyhän miehen lakkahilloon. Lakkahillo ei suinkaan ole suurta suosikkiani, mutta pohdin käyttöä karviaisille, ja KMLH kuulosti metkalta - ja sitä kehuttiin monessa paikassa, joten arvelin sen olevan kokeilemisen arvoista. Eilen sitten keittelin hilloa, melko lailla tämän ohjeen mukaan. Tosin en käyttänyt hillosokeria, vaan purkillisen (330g) hillo-marmeladisokeria. Hillo tuoksui keitellessä ihan mielettömän hyvältä! Maku on yllättävän kirpeä, johtunee pienemmästä sokerimäärästä. Mutta kyllä se hyvin sopi aamupuuron joukkoon. Jospa tuota tulisi enemmänkin käytettyä, vaikken mikään suuri hillojen ystävä olekaan.

Illalla sitten kyhäsin kasvisgratiinin lähinnä siltä pohjalta, mitä jääkaapista sattui löytymään. Eli uunivuokaan päätyi kukkakaali, keltainen paprika, muutama lusikallinen ranskankermaa, juustodipin loppu ja Auraa. Mausteeksi chiliä ja jeeraa. Toimi yllättävänkin hyvin!